niedziela, 16 marca 2014

Otrębowe tosty- przepis

OTRĘBOWE TOSTY

-2 łyżki otrębów owsianych
-1 łyżka otrębów pszennych
-1 jajko
-dowolne przyprawy: cynamon, imbir, przyprawa korzenna, zioła, pieprz, chili...

Otręby zalać wodą (ok. 1 cm nad wysokość otrębów) i odstawić na 20 minut.
Jeśli otręby nie wchłoną całej wody, odlać ją.
Dodać jajko i dokładnie wymieszać.
Lekko natłuścić oliwą płytki opiekacza i wlać masę (u mnie starczyło na 3 "trójkąty").
Piec aż tosty będą rumiane - u mnie trwało to jakieś 15 minut, przy czym przewracałam tosty na drugą stronę po około 7 minutach.
Podawać z ulubionymi dodatkami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz